THE PATH

Tobias Wiemann

2022

SINOPSIS

The Path explica la història d'una travessia plena d'aventures als Pirineus, amb una amistat inesperada entre un nen i una nena que, al principi, no podrien ser més diferents. 

Al 1941, el Rolf (12) ha escapat amb el seu pare, Ludwig, de la seva ciutat natal, Berlín, per l'amenaça dels Nazis. Les úniques pertinences que ha pogut emportar-se amb ell són el seu gos, Adi, i un llibre signat per Erich Kästner. Ara pare i fill estan atrapats al sud de França. El seu objectiu és viatjar a Nova York, on la mare de Rolf ja porta massa temps esperant-los. A la frontera amb Espanya, coneixen al seu guia: la Núria, una nena només una mica més gran que Rolf. Quan el pare de Rolf és capturat pel camí, el Rolf i la Núria es troben, de sobte, sols. Rolf, nen de ciutat, i Núria, nena de camp, emprenen un perillós viatge al desconegut, a través dels Pirineus i cap al Santuari de Núria. Un camí que els ensenyarà a confiar i a aprendre l'un a l'altre. Al final, s'acabaran fent amics per sempre.

BIOFILMOGRAFIA

Tobias Wiemann, nascut a Greifswald el 1983, va estudiar Disseny de mitjans audiovisuals abans de començar a treballar com a director de fotografia, editor i director a Berlín, on també va produir diversos curtmetratges guardonats així com "Ein Schönes Lied" o "Die folgen der Schwangerschaft einer Kampfrichterin ". 

Des del 2008 treballa a la productora de Til Schweiger, Barefoot Films. En aquells dies escrivia la seva primera pel·lícula, la comèdia "Grossstadtklein", estrenada als cinemes d'Alemanya per Warner Bros el 2013. La seva següent pel·lícula, al 2014, va ser una adaptació de "Joan Sense Por" dels germans Grimm. Aquest conte de fades, per a la xarxa ARD, es va convertir en la producció de televisió de fantasia més fructífera de l'any. 

La seva segona pel·lícula "Amelie Rennt" es va estrenar a la Berlinale, a la secció Generation Kplus, el 2017. Des de llavors ha guanyat diversos premis en festivals de cinema de tot el món. Entre ells, el premi Goldener Spatz al millor guió i millor pel·lícula i el premi alemany a la millor pel·lícula infantil.

Títol:

THE PATH

Any:

2022

Gènere:

Aventures

Format:

Llargmetratge

Duració:

100'

Direcció:

Tobias Wiemann

Guió:

Rüdiger Bertram, Jytte-Merle Böhrnsen

Intèrprets:

Bruna Cusí, Julius Weckauf, Nonna Cardoner, Lucas Prisor, Jytte-Merle Böhrnsen, Jordi Llovet, Marc Fonts

Fotografia:

Martin Schlecht

Muntatge:

Andreas Radtke

Música:

Arnau Bataller

Productoras:

Eyrie Entertainment, Fasten Films

Productor/a:

Daniel Ehrenberg, Adrià Monés

Distribució internacional

Warner Bros